Splošni pogoji uporabe

Spletni portal je intelektualna lastnina podjetja Level2, Uroš Preložnik s.p., v nadaljevanju Level2. Vse informacije, podatki, dokumenti, opisi storitev ter druga vsebina, ki so na voljo na teh spletnih straneh, so zaščiteni z avtorskimi pravicami. Uporabniki ne smejo spreminjati, kopirati, distribuirati, prenašati, prikazovati, objavljati, prodajati, licencirati, preoblikovati v izvedene produkte ali uporabljati katere koli vsebine, ki je dostopna na spletnem portalu ali preko njega, za komercialne ali javne namene.
Level2 bo z vso skrbnostjo storil vse, da bi bile informacije na spletnih straneh točne in podatki ažurni, a za njihovo točnost in celovitost ne more jamčiti in ne prevzema nikakršne odgovornosti. Level2 si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni vsebino teh spletnih strani, na kakršenkoli način, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino uporabljajo na lastno odgovornost.

Nekatere spletne strani portala Level2 nudijo tudi povezave s spletnimi stranmi tretjih oseb in/ali vsebujejo informacije o tretjih osebah. Ker določene povezave na tej strani vodijo do virov, ki se nahajajo na strežnikih ki jih vzdržujejo tretje osebe, nad katerimi Level2 nima nadzora, ne moremo jamčiti in tudi ne prejemati ali posredovati pritožb glede točnosti katerekoli spletne strani, za katero nudimo povezavo ali referenco.

Spletna trgovina

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Level2, so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom (OZ) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Ponudnik spletne trgovine je Level2, Uroš Preložnik s.p. Kupec je obiskovalec spletne strani in trgovine, ki potrdi naročilo v spletni trgovini.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

  • identiteto podjetja
  • kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
  • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
  • dobavnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dobavljiv v razumljivem roku)
  • pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
  • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene, razvidno mora biti ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
  • način plačila in dostave
  • časovno veljavnost ponudbe
  • rok in pogoje za odstop od pogodbe o nakupu
  • postopek pritožbe

Cene

Cene izdelkov so podane v EUR in ne vključujejo DDV. Ob izdaji naročila se DDV obračuna po veljavni stopnji.

Postopek naročila in plačila

Kupec izbere izdelke in s potrditvijo izbora ter vnosa svojih podatkov odda naročilo. Plačilo je možno izključno po predračunu. Vsi potrebni podatki za izvedbo plačila se nahajajo v zadnjem delu postopka naročila. Kupec prejme obvestilo o oddanem naročilu po elektronski pošti. Ponudnik bo naročilo v roku največ 48 ur od prejema obvestila pregledal, preveril dobavnost ter o tem obvestil kupca.

Doplačilo za manjšo vrednost naročila

Za izdelke, ki niso na zalogi, si pridržujemo pravico, da lahko obračunamo dodaten strošek v višini 10,00 € za kritje administrativnih in poštnih stroškov za obdelavo naročila v neto vrednosti do 50,00 €.

Dostava ali osebni prevzem

Kupec lahko ob naročilu izbere možnost dostave izdelkov na željeni naslov ali osebni prevzem na sedežu podjetja. Strošek dostave se prišteje znesku za plačilo. Dostavo izvaja zunanja dostavna služba. V primeru osebnega prevzema je potreben predhodni dogovor.

Dobavni rok

Izdelki, ki so na zalogi bodo odposlani v roku 2 delovnih dni po prejemu plačila. Za izdelke, ki niso na zalogi pa velja okviren dobavni rok do 14 dni od prejetega plačila.

Pravica do odstopa od nakupa, vračilo blaga

Kupec ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga ponudniku po e-pošti sporoči, da odstopa od pogodbe. Če gre za fizično osebo mu ni treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 15 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Prejeto blago mora kupec vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupec blaga ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus blaga v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Preizkušanje blaga, ki odstopa od navedenega, se šteje za uporabo blaga, kar pomeni, da kupec s tem izgubi pravico do odstopa od pogodbe.

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračilo plačila kupcu se izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Omejitev odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.
Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o izdelkih, ki jih napišejo obiskovalci. Ponudnik mnenja pred objavo pregleda in zavrne tista, ki vsebujejo očitne neresnice, so zavajajoča ali žaljiva. Ponudnik ne odgovarja za informacije v mnenjih in se odvezuje kakršnekoli odgovornosti, ki izvira iz informacij v mnenjih.
Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe z uporabnikom le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Navedeni splošni pogoji veljajo v trenutku oddaje spletnega naročila.

Izjava o varovanju zasebnosti

Spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke uporabnikov in kupcev, skrbno varovali v skladu z zakonom, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Osebne podatke kupcev bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo.

Podatkov uporabnikov in kupcev ne bodo posredovani nepooblaščenim osebam

Kot uporabnik ali kupec lahko kadarkoli zahtevate pregled, popravek ali izbris vaših podatkov.

Upravljavec spletne trgovine

Naziv Level2, Uroš Preložnik s.p.
Naslov Podgora 5C, 3327 Šmartno ob Paki, Slovenija
ID za DDV SI 42215668
Matična št. 7086199000
Poslovni račun SI56 6100 0001 4026 644, Delavska hranilnica d.d.
SWIFT BIC HDELSI22